Zo is het gekomen

Zij van boven is inzetbaar als hoofd-, eind-, project-, fonds-, web- en bureauredacteur, uitgever, conceptbedenker, bladenmaker, tekstschrijver en coördinator van complexe auteurstrajecten. Zij van boven is bovendien regelmatig als vliegende keep over de vloer bij opdrachtgevers tijdens zwangerschapsverlof, bij ziekte of vakantie van communicatiemedewerkers, redacteuren of uitgevers.
Dat klinkt pretentieus, maar met een leerschool als de mijne is het eigenlijk heel natuurlijk zo gegroeid.

Van 1980 tot 1990 was ik bureauredacteur bij Elsevier boeken bv (medisch en verpleegkundig fonds) en Samsom Bedrijfsinformatie (statistiek, marketing, management, reclame en voorlichting). Tussendoor was ik ook als freelancer werkzaam voor Bohn Scheltema Holkema, Bruna, Gottmer en De Tijdstroom.

Tussen 1990 en 2000 was ik achtereenvolgens bij FHp Strategic Publishing, Boost & Partners, vdBJ Communicatie Groep en Medion Media projectredacteur van sponsored media in vele variëteiten.

Sinds 2000 heb ik als Zij van boven heel veel meer bijgeleerd. Ondernemen is een vak apart, maar dat krijg ik beetje bij beetje onder de knie. Het werk is nóg gevarieerder geworden en ik ben daarom veelzijdiger dan ik ooit had kunnen bevroeden. Iedere dag is anders, ieder medium vraagt andere kennis en kunde. Bovendien zijn de budgetten gekrompen, dus is het steeds een uitdaging om van niets iets te maken. En dat lukt wonder boven wonder steeds opnieuw. Goed hè!